Sunday, December 2, 2012

Jalan-jalan


Batu Pelanduk , Rantau Abang , Terengganu .

First time aku jalan sampai ke rantau abang . Ini pun sebab aku ikut member aku yang datang dari kampung pergi dating . Best betul dapat pakwe macam pakwe member nie . Cakap je nak apa semua dapat . Punya la sporting . Tak de duit pakwe dia bagi duit . Sayang dia sampai macam tu sekali la . Aku boleh berjalan nie pun sebab tak kena keluarkan duit . Fully support from her boyfriend . 

Untung juga la ada member aku dengan pakwe dia . Kalau tak , mungkin sampai bila pun aku tak akan sampai kat tempat nie . Join orang dating jela aku kali nie . Hidup selamanya bujang . Haha ! Hujung minggu aku memang full dengan aktiviti jalan-jalan . Best sangat ! Ikut orang dating memang ada juga la perasaan cemburu tapi its okay . Sebabnya dorang nie sporting . Pakwe dia tak la jenis nak berkepit . So , aku boleh menggila dengan member aku . Hoyehhh !

Sebenarnya tempat nie kitorang tak plan pun nak pergi . Malam sebelumnya kitorang plan nak ke sekayu . Mandi manda di sana . Tapi , disebabkan pagi tu hujan so , terpaksa la kitorang ubah plan .  Sumpah , tak tahu nak g mana . Member aku tanya aku nak ke mana . Jawapan dia senang je jom pergi kuantan . Hehehe ! Aku ajak ke tasik kenyir mula tu tapi bila fikirkan balik tasik kenyir tak menarik so ubah plan lagi .

Dah sampai bandar pakwe dia bawa ke pantai batu buruk mula tu . But then , aku yang lebih-lebih . Bosan dah kot kat batu buruk . Then , drive la dia pergi rantau abang . Sampai sana , aku sangat teruja tengok pantai dia . Cantik !! Tengok air rasa macam nak je aku turun main . One day , aku nak g sana lagi . Jalan jauh2 finally jumpa tempat cantik sumpah tak menyesal ikut . 



2 comments:

Cik Gadis Tak Comel said...

Kalaulah dapat holiday ke sana jugak ~
Saya buat GA : http://cikgadistakcomel.blogspot.com/2012/12/be-my-200th-follower-ga.html … . Tolong Faie promote ^ ^

ieyka_shahidan said...

@Cik Gadis Tak Comel meh la jalan sini

 
© IeykaShahidan