Monday, October 28, 2013

❤ Sandiwara Cinta ❤Cinta ? Ia hadir tanpa diduga dan tanpa diundang . Tatkala mulut berkata tidak tapi sang hati pula berbicara aku sunyi tanpa cinta . Hati kosong kini berteman pabila sang cinta hadir . Cukup indah dan menggembirakan sang hati yang berduka . Tapi sampai bila ? Mampu ke sang hati terus bahagia . 

Dengan cinta adakala kita bahagia . Dan adakala kita berduka . Sang cinta sering dipersalahkan . Tak semua cinta itu indah hingga ke akhirnya . Itu pasti ! Apabila cinta itu pergi , kini sang hati kembali menyepi . Kesedihan dan kesunyian yang menemani sang hati . 

Sakit ? Sakit kerana permainan sanga cinta itu lumrah sebuah kehidupan . Sebuah lumrah yang mengajar erti sebuah kehidupan . Bersyukur kerana sang hati diberi peluang untuk berasa gembra walau seketika . Kini sang hati meneruskan kehidupan tanpa berteman . 

Hati yang sakit kini dirawat dengan sendiri . Biar kosong , namun sang hati tidak lagi berduka dan sakit . Biar sunyi , namun sang hati tetap mampu tersenyum indah . Andai sang cinta tahu kesakitan sang hati , sudah pasti sang cinta menjaga hati . Namun sudah takdirnya , sang hati harus terima walau sakit . Itu yang pasti dalam cinta ! 


No comments:

 
© IeykaShahidan