Tuesday, September 11, 2012

Semester 5 ! (Part I)

Assalamualaikum . .

Now aku dah ada dekat UMT . Nak diceritakan masa first day daftar semester 5 aku baru dapat check result aku . Alhamdulillah , aku dapat meneruskan pengajian aku yang berbaki dua semester lagi . Dapat jumpa dan belajar sama-sama dengan kawan-kawan yang happening dan sangat awesome for sometimes la . Ahakkzz ! Jujur tak aku  kawan-kawan ? Hehe !

Okay , sesampai je dekat UMT memang dah sah aku melawat bilik baru aku . Tahun 3 nie aku dapat blok B2 . Dulu B1 tapi sekarang blok B1 dah jadi blok lelaki . Habis la ! Yang paling best tentang bilik baru aku dapat bilik first . Besarrrrr! Tak rugi la bayar mahal-mahal . Selesa sangat dapat bilik sebesar alam semesta nie . One more thing yang paling best satu rumah dengan my BFF , Tasya ! But kesian dekat Diya jauh dari kitorang yang cute nie . Hee ~ 

Dalam pukul 9 baru la aku uruskan segala urusan sebelum ambil slip exam . Masa ambil slip exam tu memang tangan aku sangat la shaking macam dah kena penyakit Parkinson je . Dengan penuh slow motion aku buka . Check-check result semua lepas tengok pointer . Jeng-jeng ! Alhamdulillah , aku syukur lepas target yang aku target masa semester 4 dulu . Macam tak percaya jugak bila ada subjek yang lebih dari apa yang aku target . Betul la kata pepatah "gagal sekali tak bermakna gagal selamanya " . Dan aku belajar dari kesilapan yang aku dah pernah buat selama nie . InsyaAllah semester 5 nie aku akan berusaha lebih lagi untuk naik kan pointer aku . 

Lepas dapat tahu je result terus decide pergi serbu bilik Pn. Maisarah . Lama kitorang lepak dan bergosip sakan . Thanx jugak to Pn . Mai sebab selama nie dia dah banyak bagi semangat untuk aku teruskan belajar . Tak sia-sia aku menangis depan dia dulu . Haha ! Best moment bila lecturer kita sendiri bangga bila dapat jumpa dengan kita lagi . Oh sweet ! Seriously , aku happy bila dapat tahu result . Lepas nie tunggu my mentor , Dr. Marinah balik baru aku nak pergi discuss dengan dia apa yang aku patut buat lagi 2 semester nie . Hope I can grad on time with my friends .






To be continued  ~ 
Next entry , aku akan cerita subjek apa yang aku ambil semester 5 nie . 

2 comments:

Cik Mufy said...

hee..
tahniah!
gudluck tuk final year nie..
kena struggle tau :)..

ieyka_shahidan said...

@Cik Mufy : thnx ye kak . hehe !

 
© IeykaShahidan