Saturday, April 28, 2012

Jangan Baca Kalau Tak Nak Sakit Hati !

Bagi aku ruang untuk aku ketawa sepuas hati sekejap boleh ? HAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHA . . Okay ! enough ~ Jangan over ye cik Isoleucine Alanine . Okay dah habis ketawa macam nak gila aku dalam bilik nie . Baru balik dinner nie tapi bukan sebab dinner aku ketawa tapi something else . Nak story bagi kat hampa semua noh . (terkeluar pulak loghat kedah) .

Before that , sorry la . Aku buat entry nie bukan sebabnya nak gaduh or balas entry . Tapi , aku rasakan yang salah seorang dari blogger dah salah paham dengan entry GADUH aku tu . Apa yang aku ceritakan mungkin dia terasa . 100% aku tak tujukan pada dia langsung . Tapi entah la kan kenapa dia nak berbalas entry aku yang lepas tu dengan cakap pasal KARMA jugak ! Dah tak ada point ke nak buat entry . Sangat kasihan kan ? Kurang kasih sayang ke apa . Adeh !

Apa yang aku cerita kan dalam entry GADUH tu sebenarnya kisah yang telah terjadi between my bestfriend before with his GF . Siapa mereka ? Mereka adalah si capital A with his GF who is capital A also . Memang aku ada tweet with my friend who is capital A (guy) and then dia luahkan apa yang sedang dia rasakan with his GF . Then , at FB also we are chatting together and trying to find any solution from their problem . So , mungkin juga cerita yang aku buat dalam last entry ada serba sedikit pasal hubungan si S and si M tu . Tapi seriously , aku tak ada nak tujukan pada mereka langsung .

Hello si S aka my senior !!!!

Thanx coz sudi singgah to my blog just wanna stalk me here . Asal eh , dalam blog je kau tunjuk berani . Kalau dah banyak sangat kau nak mengata aku dalam blog nie better jumpa face to face je . Selesaikan apa yang kau tak puas hati . Then , asal eh kau nak perasan sangat ? Macam kau seorang jela kan yang ada boyfriend . Aku selama nie mendiamkan diri dah cukup bagus . Kalau ikutkan hati aku nak je aku pergi jumpa kau tanya terus kau apa yang kau tak puas hati . Tapi , atas dasar aku hormat keseniority kau tu aku just biarkan je apa kau nak cakap dalam blog kau tu . Ini nasib la kawan aku yang cerita dekat aku kau ada update blog berkaitan karma . Dia yang baca pun dah terfikir yang kau sengaja nak mencetuskan keadaan panas dekat hati aku . Tengah-tengah dinner aku dapat SMS .

" eh ika , kau kat mana . Blogging tak ?" 

Mesej tu aku dapat rasa macam something yang tak kena je . Balik bilik aku terus call my friend tu tanya apa sebenarnya dah jadi . Cerita punya cerita rupanya ada cerita baik punya yang that girl tu buat . Aku malas dah nak buka blog dia . But then , dari cerita kawan aku tu nampak la kan yang senior aku tu macam nak balas entry aku . What the ? Kau nak terasa tu kenapa ? Aku tak ada buat cerita pasal kau pun la . Kau nak putus ke tunang ke nikah ke mampus sekali pun aku tak kisah okay ! Langsung aku tak peduli la . Kau siapa dengan aku . Jangan nak balas-balas entry la kalau kau tak tahu cerita aku tu berkaitan apa . Kau nie cepat sangat melatah . Kira aku tak boleh nak update langsungkan cerita berkaitan dengan couple-couple nie . Ada je kau tak puas hati dengan aku . Agaknya Pakwe kau tu terbagus kat dunia la kan sampai aku nak cerita-cerita .

Then , memang Pakwe kau tu seorang jela kawan lelaki yang aku ada dekat dunia nie kan ? Eeeee~ memang macam bunsen burner betul la perangai kau .Sikit-sikit nak melatah . Dari aku tak ada buat dosa mengata kau terus ada dosa mengata kau . Awesome !!! Pftttt~ Terbaik la kau akak ~ Agaknya orang yang lahir tahun 89 nie perangai dia tak matured agaknya . Perempuan . . Perempuan . . Kau nak tengok aku cakap kasar lebih dari nie ke ? Nasib la ka dah sem terakhir ! Buka sem baru akan datang kau dah tak ada kat dunia UMT nie . Semoga kau grad dengan CEMERLANG la kan . Mana tahu DEKAN ! Aku doakan yang terbaik jela kan . At least kau grad nanti aku tak perlu dah nak tengok muka kau yang cantik tu .


P/s: Biar binatang bodoh sebab tak ada akal sudah la tapi kita jangan la bila ALLAH bagi akal tak reti nak guna !!! Bengang betul aku dengan betina tu .
 
© IeykaShahidan