Saturday, November 5, 2011

Menghilangkan Kelemumur


Assalamualaikum~
kali ini saya nak kongsi plak tips macam mana nak hilangkan kelemumur....mesti ada di antara korang semua nie ada kelemumur kan? dah bermacam jenis shampu korang guna tapi xberhasil kn? jgn risau masih ada lagi cara lain untuk menghilangkan kelemumur......cube korang ikut je step kt bwah nie....


BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN:
  • Limau purut
CARA MENGHILANGKAN KELEMUMUR:
  • mula2 sekali korang cuci la rambut korang tu macam biasa.....basahkan je...
  • lepas 2, korang amik limau purut yang telah di belah...then,gosok2 kan limau 2 kt kpla korang..pastikan kena kulit kepala korang keyh~ 
  • lepas 2 korang biarkan selama kira2 dalam 30 minit cm2...15 minit pun okay jugak.....then, korang bilas la dgn air.....


ingat ea, mase korang gosok limau purut tu agak pedih sikit...sbab dah kena dgn kulit kepala kn....kalau korang nak gosok limau tu masa rambut kering pun ok jugak..xde masalah.....petua nie my mom penah suggest kat saya...penah la saya guna..memang berhasil....gatal2 pun hilang....s0, apa kata korang plak cuba praktik kan petua nie...amal 2 kali seminggu insyaAllah akan berhasil.....

~THANKS KERANA IKUT PETUA SAYA~


    2 comments:

    farah rahmat said...

    brape kali nk wadd ?

    misZ iEyka said...

    @farah rahmat :: buat je seminggu 2 kali....shingga dapat hasil

     
    © IeykaShahidan