Sunday, November 6, 2011

Tips Meluruskan Rambut

Assalamualaikum......

Haaaa,petua kali ni agk menarik....saya tahu pasti ramai antara korang nie yang selalu g salon untuk meluruskan rambut....msti dah byk kn duit yang korang belanja kn untuk meluruskan rambut...sekali treatment tu saja da beratus habis.....saya ada 1 cara tradisional untuk di kongsikan bersama korang.....cara ni agk menarik dan senang dilakukan.....korang follow je step kt bwh nie k.....


BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN:

  • santan
  • limau nipis
CARA-CARA MEMBUAT RAMUAN:

  • mula-mula sekali korang perah santan......korang gunakan santan perahan yang pertama je taw..ambil pati santan 2...
  • kemudian korang perah plak limau nipis ke dalam sntan tadi 2....
  • kacau sehingga sebati.....
  • seterusnya sapukn saja pada rmbut dan biarkan selama 30 minit...kemudian bilas dengan air seperti biasa...
  • lakukan sehari sekali untuk hasil yang menakjubkan....

senang je kn?? ermmm, kalau dah xde kelapa tua, korang pergi je beli santan yang dalam paket kt kedai 2....mmg pati pekat punya....da senang sgt da skg nie....

2 saje cara yang mampu sya bgtw pada korang semua...haaa,leh la korang berjimat mulai skrang....xperlu lagi ulang alik ke salon tiap2 bulan untuk wt treatment....

~SELAMAT MELURUSKAN RAMBUT~


5 comments:

Ku Azhar said...

selamat ari raya...hehehe rmbut dh lurus dh alhamdulillah :)

misZ iEyka said...

@Ku Azharhahahaa.....slmat ari raya~~ alhamdulillah!! xpyh g rebond ag

Anonymous said...

AgK2nYer BpE ArY Nk wT NiE eK..SKAlI Wt BLeY jDI Ker??LimaU Nk bPE bJi??

misZ iEyka said...

@Anonymouslimau sebiji je....lau sekali wt xjd la dear..wt je seminggu 2 kali..insyaAllah bleh berhasil...tgk jenis rambut gk la..kalau yang kerinting maggy 2 susa la kn...

shah92 said...

bgus la petua ni.. xyh susah nk abs kn wet tuk luruskan rmbut.. thnx to misz ieyka.. ;-)

 
© IeykaShahidan