Sunday, December 25, 2011

Oleh Kerana Aku Sibuk....


Lately, kehidupan aku memang agak tak menentu. Semuanya disebabkan symptom final punya pasal. Tambah pulak dengan assignment yang bertimbun-timbun untuk disiapkan sebelum final. Memang tak ada arah sebentar hidup aku kat bilik. Nak study untuk final memang tak la kan. Mana taknya, siang kerja aku online dan bermain-main. Bila malam pulak sibuk "mengopi" assignment. Sorry jela, aku terpaksa copy assignment sebabnya masa dah makin suntuk. Kalau aku buat sendiri mau makan masa yang panjang. Nak tak nak memang kena copy jugak la. 

Disebabkan semua benda ini belum selesai, bilik aku pun bersepah tahap kritikal dah. Lebih-lebih lagi atas katil aku tu. Fulamak, kalau ada mak-mak tengok memang reject terus nak ambik aku jadi menantu. Punya la sepahkan. Nak tidur je aku ambik site tepi-tepi je. Nasib la kan bilik semester nie aku duduk berdua je. Tak ada la crowded sangat. So, kalau dah kata bilik bersepah pun still ada place lagi la untuk aku melepak kan? 

Nie tempat lepak aku. Tempat aku manja-manja dengan Mr.F. Kemas kan? Almaklum la, nie setelah aku kemas. Kalau tak memang xkan nampak rupa katil pun.

Ini meja study aku. Tengok je meja besar tapi aku memang tak kan study atas meja nie. Prefer atas katil je. Kalau aku study kat meja nie pun mungkin paling lama aku boleh bertahan satu jam jela. 


Haa,kemas kan bilik aku?hehe Biasa la ini time aku tengah rajin nak mengemas. Aku tak nak la kan upload gambar time bilik bersepah. Takut jugak korang pengsan nanti dah xsempat nak baca entry aku sampai habis.  Aku boleh mantain kemas ini paling lama pun dalam masa seminggu je. Itu pun kalau hari-hari yang xsibuk la. Kalau sibuk memang serabut gila. Tunggang langgang katil dan meja study aku tu. Tak ada masa nak kemas. 

Untung la kan roomate aku faham keadaan dan situasi aku. Kadang-kadang kalau time pagi aku terlewat bangun pergi kelas memang aku tinggal katil aku bersepah macam tu je. Tak de nye aku nak kemas-kemas. Dan masa tu jugak la roomate aku tolong kemaskan katil aku. Baik kan roomate aku. Sayang sangat kat dia. Bukan senang nak dapat roomate yang sanggup kemaskan katil kita kalau kita tak sempat nak kemas. Aku ada roomate yang baik. Kau ada?? Apa-apa pun thanks to my roomate yang dah banyak tolong aku selama ini. 




Motif:: saja je aku wat entry sal nie..!! hehehe
Credit to my roomate:: Nanie

2 comments:

Si Biskut Rangup said...

hihihihih...sy plak terbalik...sy suka kemas bilik sampaikan katil rumate sy ngan semua brg2 dia sy kemas...bila dia blk kelas kan...mesti dia senyum2 kat sy tengok brg2 dia kemas...hihihihi...suke la tew!

misZ iEyka said...

@Si Biskut Ranguphahaha,bleh la ek dtg kmas bilik sy skali ye....

 
© IeykaShahidan